<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jun 04, 2015

Hatebusters tegen islamofobie in de Verenigde Staten

In de Verenigde Staten heeft een groep moslims op vrijwillige basis het initiatief genomen om de groeiende afkeer tegen de Islam en moslims te bestrijden.

De vrijwilligers noemen hun groep ‘Hatebusters’ dat is afgeleid van de film ‘The Ghostbusters’.

Karim Hassan van Hatebusters geeft aan dat het doel van de groep is om de juiste boodschap van de Islam aan de mensen over te brengen. “Mediagroepen en TV zenders, waaronder Fox News, benadrukken steeds dat de Islam een godsdienst is van terrorisme, geweld en haat. Mensen die geen kennis hebben van de Islam nemen dit geregeld voor waar aan.”

Hassan geeft aan dat dit een totaal verkeerd beeld is. “De islam is juist een godsdienst van liefde, vrede en respect. Met de groep Hatebusters streven we ernaar om het verkeerde beeld te bestrijden.”

Uit onderzoek is gebleken dat tegenstanders van de Islam 112 miljoen dollar hebben uitgegeven om de beeld van de Islam te manipuleren.

Enkele initiatieven van de groep zijn het rondrijden met trucks met daarop verzen uit de Koran en aanbevelingen van de profeet en het in gesprek gaan van mensen op straat.

De mensen die op straat worden aangesproken en geen moslims zijn geven aan het eens te zijn met de aanbevelingen van de profeet.

Het negatieve beeld over de Islam dat ontstaan is na de aanslagen van 11 september is in de laatste jaren gestegen. Naast vernielingen aan moskeeën worden moslims in de Verenigde Staten geregeld uitgescholden en lastiggevallen.

“Ondanks alles proberen we deze haat door middel van liefde te doorbreken”, aldus Hassan.

 

© Turksemedia.nl | AA – BALTIMORE

Jun 04, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...