<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Aug 11, 2020

‘Heropening scholen moet pas in januari 2021’

Het te vroeg heropenen van scholen in ontwikkelingslanden zou de tot dusver geboekte winst bij het indammen van het coronavirus tenietdoen, blijkt uit een rapport van het World Economic Forum (WEF), de bijeenkomst van CEO’s van de grootste bedrijven ter wereld.

Het is zeer onwaarschijnlijk dat kinderen zullen sterven aan covid-19, “maar ze wonen in ontwikkelingslanden vooral bij volwassenen en ouderen”, benadrukt het rapport.

Volgens cijfers van de VN is het aandeel ouderen dat met minstens één kind onder de 20 jaar leeft meer dan 10 procent in de meeste Afrikaanse landen, vergeleken met minder dan 1 procent in Europese landen en de VS.

“Dit verhoogt het risico dat kinderen het virus op school oplopen en het thuis doorgeven aan ouders en grootouders.”

Het rapport stelt dat ouderen in ontwikkelingslanden meer contact hebben met kinderen dan geavanceerde economieën, “vanwege overvolle levensomstandigheden en grotere huishoudens”.

Het WEF-rapport, gebaseerd op studies om het effect te analyseren van de heropening van scholen in Nigeria, het dichtstbevolkte land van Afrika, stelt voor om de heropening van scholen uit te stellen tot januari 2021 om de infectiepercentages onder controle te houden en een algehele lockdown te voorkomen.

Het sluiten van scholen kan tienduizenden levens redden. “Andere aanvullende maatregelen kunnen nog beter werken, zoals het beschermen van ouderen.”

“Een algemene lockdown (van de formele sector) zou de meeste levens redden, maar zou leiden tot grote extra dalingen van het BBP, wat betekent dat veel kwetsbare huishoudens minder bestaansmiddelen krijgen.”

Het WEF waarschuwt ook dat het uitstellen van de heropening van scholen enkele problemen kan veroorzaken, zoals leerachterstand en kinderopvang voor werkende ouders.

“Aan de andere kant konden sommige gezinnen het zich niet veroorloven om hun kinderen terug naar school te sturen nadat ze hun inkomsten verloren, wat aangeeft dat er een belangrijk verband bestaat tussen het beschermen van het levensonderhoud en de toegang tot onderwijs.”

Turkije

In Turkije wordt verwacht dat de scholen op 31 augustus weer opengaan. Wel gelden hoge hygiënenormen om de verspreiding van het longvirus onder scholieren en studenten te stoppen.

Pandemie

De coronapandemie heeft meer dan 736.200 levens geëist in 188 landen en regio’s sinds het longvirus voor het eerst ​​in China opdook in december vorig jaar. De VS, Brazilië, India en Rusland zijn momenteel de zwaarst getroffen landen ter wereld.

Volgens cijfers van de Amerikaanse Johns Hopkins University zijn wereldwijd meer dan 20,09 miljoen besmettingsgevallen van covid-19 gemeld. Meer dan 12,3 miljoen mensen zijn genezen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 11-08-2020

Aug 11, 2020
Loading posts...