<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 20, 2015

Het vakantiegeld is binnen: we kunnen klussen

Het vakantiegeld staat binnenkort weer op de rekening. Wat doen Nederlanders ermee? Hoewel het meeste vakantiegeld besteed wordt aan de vakantie, de spaarrekening of het aflossen van schulden, wordt vakantiegeld ook gebruikt om in huis te klussen. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Honeywell, uitgevoerd door Multiscope. Twaalf procent van de ondervraagde Nederlanders investeert het vakantiegeld in de verbetering van de woning. Van hen spendeert meer dan de helft het geld voornamelijk aan woningonderhoud, zoals schilderwerk. Op nummer twee staat het verduurzamen van de woning. Ten slotte besteden mensen hun vakantiegeld graag aan een uitbouw, zoals een dakkapel.

Maar liefst 44 procent van de ‘vakantiegeldklussers’ denkt bij het klussen niet na over de consequenties voor de centrale verwarming. Dit is opvallend, omdat meer dan driekwart van de ondervraagden aangeeft dat energieverbruik een belangrijke rol speelt bij het investeren in de woning.

Gemiddeld is de verwarming goed voor 55 procent van de energierekening (2). Regel daarom je verwarming op elk gewenst moment op afstand en volg de bespaartips van Milieu Centraal op. Dan bespaar je per jaar gemiddeld 22 procent, ofwel 275 euro, op je gasverbruik voor de verwarming. Dat is bijvoorbeeld mogelijk met een connected thermostaat, die vijf van de zes bespaartips automatisch toepast. Met slimme zoneregeling loopt de jaarlijkse besparing gemiddeld zelfs op tot 37 procent (2), ofwel 460 euro. Een voorbeeld is evohome, waarmee je alle zes bespaartips automatisch toe kan passen.

Honeywell adviseert om juist in de zomer energiebesparende oplossingen te overwegen. Want als je aanpassingen aan je verwarmingsinstallatie moet doen en je zit even zonder warmte, is dat nu veel comfortabeler dan in hartje winter. Dus vergeet bij bijvoorbeeld het uitbouwen van je woning de centrale verwarming niet. Het kan namelijk zijn dat een extra radiator of thermostaat noodzakelijk is. Of misschien heb je de wens de nieuwe ruimte, zoals een werkkamer, apart van de rest van het huis te verwarmen.

Dit is een origineel bericht van Honeywell

May 20, 2015
Loading posts...