<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 16, 2015

“Het Westen kijkt alleen maar toe”

De Zweedse staatsradio P1 meldt dat de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan al geruime tijd de enige leider is die zich inzet tegen de veroordelingen van Egyptische oud-president Muhammed Mursi.

Mursi kreeg zaterdag de doodstraf van een rechtbank in de Egyptische hoofdstad Caïro.

De Zweedse staatsradio meldt ook dat naast Erdoğan alleen de mensenrechtenorganisaties Amnesty International en Human Right Watch fel hebben gereageerd op de terdoodveroordeling.

Human Right Watch vindt dat er niet met rechtvaardigheid is gehandeld en dat er geen bewijsmiddelen zijn.

Amnesty International noemt de zaak een “ongeldig proces” en vindt het een “afschuwelijke beslissing” om honderd mensen van de Moslimbroederschap de doodstraf op te leggen.

Correspondent Stina Blomgren van de Zweedse staatstelevisie SVT vindt dat Egyptische rechtbanken in de laatste jaren politieke beslissingen nemen die meer lijken op theatervoorstellingen. “Het is duidelijk dat ze hiermee gefocust zijn op de vernietiging van de Moslimbroeders,” aldus Blomgren.

De Turkse president Erdoğan had ook kritiek op de veroordeling. “Het Westen kijkt alleen maar toe en neemt geen enkele houding aan tegenover couppleger Sisi,” zei Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl | AA – STOCKHOLM

 

May 16, 2015
Loading posts...