<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jun 28, 2015

“Hoe durven jullie Turkije terrorist te noemen?”

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan haalt fel uit naar de mensen die Turkije proberen te associëren met terroristische groeperingen.

“Niemand kan Turkije associëren met de Assad-regime – een staat dat zijn eigen bevolking terroriseert – of met andere terreurgroepen”, vertelt de Turkse president tijdens een iftarbijeenkomst in Istanbul.

Erdoğan zegt dit nadat Turkije door de Syrische staatszender en sommige Koerdische politici ervan werd beschuldigd de terroristen te steunen in de gevechten tussen Koerdische krachten en Daesh militanten in de Syrische stad Kobani, nabij de Turkse grens.

De beschuldigingen dat Daesh militanten over Turks grondgebied zijn getrokken om Kobani aan te vallen zijn met klem verworpen door de Turkse autoriteiten. Ook Koerdische strijders die in het midden van de aanvallen zitten hebben bevestigd dat de beschuldigingen ongegrond zijn.

Afgelopen donderdag vielen tientallen doden nadat Daesh militanten Kobani hadden aangevallen. 130 mensen raakten gewond.

Erdoğan: “Ik doe ook een beroep op degenen die aan het twitteren zijn met de hashtag ‘Terrorist Turkije’. Hoe durven jullie een land als een terroristische land te definiëren die onderdak verleent aan de bewoners van Kobani die ontsnapt zijn aan de aanvallen van Daesh?”

“Turkije steunt de strijd voor vrijheid in Syrië, maar heeft nooit samengewerkt met terroristische groeperingen”, aldus Erdoğan.

De Turkse president herhaalde ook dat Turkije de oprichting van een nieuwe staat niet zou gaan tolereren in het noordelijke deel van de door burgeroorlog verscheurde Syrië.

“We zullen door blijven strijden om die nieuwe staat tegen te gaan, kosten wat het kost” benadrukte Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl | AA – ISTANBUL

Jun 28, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...