<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Mar 19, 2019

Hoe kon Gökmen T. met zo’n strafblad vrij rondlopen?

Het is niet de eerste keer dat Gökmen T., hoofdverdachte van de schietpartij in een Utrechtse tram, met de politie in aanraking komt. Hij heeft een fors strafblad en zat kort geleden nog vast.

Het begon allemaal in 2012, toen Gökmen T. door de politie is geregistreerd voor een inbraak in een vrachtwagen in Best. In 2013 schoot hij met een vuurwapen op een flat in Kanaleneiland.

In 2014 pleegde Gökmen T. winkeldiefstal, waarna hij in datzelfde jaar heeft gespuugd en gedreigd naar een agent. Nog voordat dat jaar kon eindigen, is hij nog eens rijdend onder invloed van alcohol gepakt.

In 2015 vernielde de hoofdverdachte nog een politiecel waarna hij tot twee weken geleden terecht stond voor een verkrachtingszaak in 2017.

Steeds meer mensen vragen zich af hoe Gökmen T. ondanks zo’n strafblad snel op vrije voeten kon komen. In de Tweede Kamer ontstonden dinsdag ook hevige discussies over de handelswijze van de betreffende instanties.

Geen terreur

De oom van de tramschutter, Mahmut T., laat weten dat de kans dat er terroristische motieven zijn zeer klein is. “Gezien zijn levensstijl is de kans daarop klein”, liet hij aan een grote Turkse nieuwsdienst weten.

De ex van Gökmen T. zei in een interview dat de dader geen terrorist is, maar een psychopaat die niets te maken heeft met een geloof. “Ik waarschuwde de politie hierover.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – UTRECHT | Gepubliceerd: 19-03-2019

Mar 19, 2019
Loading posts...