<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 09, 2019

Hollandse boerinnen lovend over Turkse collega’s, bezoeken vrouw Erdoğan

Een groep Nederlandse boerinnen heeft afgelopen week hun Turkse collega’s in Turkije bezocht. Ook werden zij in de Turkse hoofdstad vriendelijk ontvangen door de first lady van Turkije, Emine Erdoğan, die als cadeau voor haar gastvrijheid onder andere klompen kreeg.

De boerinnen van beide landen troffen elkaar voor landbouwbeleid en kennisuitwisseling. De Nederlanders gingen op bezoek bij Turkse kassen en waren aangenaam verrast, lieten ze weten.

“Ik wist niet dat Turkije zoveel waarde hecht aan landbouw”, zei boerin Carla Evers in een interview. “Turkije is trots op haar boeren en ondersteunt hen, concluderen we uit onze bezoeken. Wat we leuk vonden was het volgende; Turkije steunt de eigen boeren. Er zijn niet zo veel ondersteuningsprogramma’s in ons land [Nederland]. In Turkije is sprake van meer steun.”

De Turkse boerinnen zijn zeer sterk, vertelde Evers. “De steun die Emine Erdoğan aan boerinnen geeft, viel ons aangenaam op. Dat hadden we niet verwacht.”

Een andere boerin uit Nederland, Karolien Hupkes, merkte ook op dat haar Turkse collega’s zeer vastberaden en met liefde hun werk verrichten. “De eigenschappen die ik bij onze Turkse collega’s heb gezien, is dat ze erg sterk zijn en met veel passie werken. Ook waren we onder de indruk van de toespraak van Emine Erdoğan over recycling in de landbouw.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 09-03-2019

Mar 09, 2019
Loading posts...