<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 04, 2015

Hongaars premier: “Europeanen bang voor vluchtelingen, kom aub niet, ga naar Turkije”

De Hongaarse premier Viktor Orbán waarschuwt dat Europese leiders en premiers de situatie van de escalerende vluchtelingenstroom naar Europese landen niet onder controle hebben.

Orbán komt met zijn waarschuwing na overleg met de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz.

“Wij Hongaren zijn bang. Europeanen zijn in paniek. De situatie is niet onder controle. Hongarije volgt Europese regels als het gaat om de beveiliging van zijn grenzen. We vragen de mensen om ons beleid niet te bekritiseren omdat deze aanpak essentieel is voor Hongarije”, vertelt de Hongaarse premier.

“De Duitse regering moet een oplossing vinden voor het vluchtelingenprobleem in ons land. Dit is geen probleem van Europa, maar van Duitsland. Ze willen allemaal naar Duitsland”, zegt Orbán.

Een journalist vroeg wat de Hongaarse premier vond van de foto’s van de driejarige Syrische peuter die dood aanspoelde op het strand van de Turkse kustplaats Bodrum.

“Als Europa een visie creëert dat iedereen welkom is zouden we moreel instorten. Want dat is het namelijk niet. We moeten eerlijk zijn en zeggen dat ze niet moeten komen. Waarom willen ze vanuit Turkije naar Europa komen? Turkije is een veilig land, blijf daar met je familie en kinderen. De reis hierheen is riskant. We vragen ze om alstublieft niet te komen. We kunnen de vluchtelingen geen plek garanderen en zullen onze grenzen blijven beschermen”, aldus Orbán.

 

© Turksemedia.nl | AA – BRUSSEL

Sep 04, 2015
Loading posts...