<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Mar 16, 2017

Hongarije: EU liegt tegen Turkije

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto heeft donderdag gezegd dat de Europese Unie heeft gelogen tegen Turkije over de vluchtelingendeal.

“De Europese Unie heeft gelogen over de visumliberalisatie dat Turkije deze simultaan zou krijgen wanneer het land vluchtelingen naar Europa weerde en terugnam”, sprak Szijjarto tijdens een persconferentie over de EU-deal met Turkije. “Er is geen sprake van een fout aan de Turkse kant. Brussel is volledig schuldig”, voegde hij eraan toe.

De Hongaarse minister was niet klaar met zijn woorden: “Europese leiders begonnen gelijk met het bekritiseren van president Recep Tayyip Erdoğan nadat de deal was gesloten. Ze maakten al te graag gebruik van die kans. Dit is een zeer grote fout geweest.”

Szijjarto gaf aan dat bureaucraten in Brussel geen schade moeten toebrengen aan de deal en daarmee de veiligheid van Europa niet in gevaar moeten brengen. Hij benadrukte dat de EU zich aan zijn woorden moet houden.

Ankara

De woorden van Szijjarto komen nadat Ankara begin deze week heeft gezegd de vluchtelingendeal met Europa te gaan heroverwegen, omdat de EU zich niet aan de afspraken heeft gehouden en er nog steeds geen visumliberalisatie is voor Turken.

Daarnaast is van de beloofde zes miljard euro tot op de dag van vandaag maar 677 miljoen euro (11 procent) overgemaakt voor de vluchtelingen in Turkije. Het bedrag dat Turkije uit eigen zak heeft uitgegeven voor vluchtelingenopvang is opgelopen tot meer dan 25 miljard dollar.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BOEDAPEST | Gepubliceerd: 16-03-2017

Mar 16, 2017
Loading posts...