<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 15, 2018

Hongarije: Europa heeft Turkije nodig, westerse media oneerlijk

Volgens de Hongaarse premier Viktor Orbán is Europa afhankelijk van Turkije.

Dat zei hij tegen journalisten tijdens een openingsceremonie van een graftombe (Gül Baba) in Budapest, gerenoveerd door het Turkse staatsagentschap voor ontwikkelingshulp (TIKA) en Adnan Polat, oud-voorzitter van Galatasaray en bestuursvoorzitter van Polat Holding.

“Turkije is een van de belangrijkste economieën ter wereld. Ze hebben een sterke basis. Ik ben het met de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan eens dat Turkije in de komende jaren stijgt naar de top tien mondiale economieën”, zei Orbán tijdens de ceremonie.

De Hongaarse premier snapt dat er EU-lidstaten zijn die tegen lidmaatschap van Turkije zijn. “Maar er alleen tegen zijn, doet weinig. We moeten met een nieuwe visie komen voor betere economische en strategische samenwerking. Als Europa enkel kritiek levert, wat is dat dan voor een Europa?”, vroeg Orbán zich af.

Orbán gaf ook aan dat westerse media Turkije onterecht bekritiseren en oneerlijk bezig zijn. “Hongarije is een land dat niemand de les leest in hoe een land bestuurd moet worden. De Turken weten als geen ander hoe een land bestuurd dient te worden. Als je gerespecteerd wil worden, respecteer je ook verkiezingsuitslagen en het bestuur die daarmee aan de macht is gekomen.”

“We hebben dat respect aangetoond toen Erdoğan ons land bezocht. Het Hongaarse en Turkse volk denken positief over elkaar. In Hongarije reageren Hongaren positief over Turken. Turkije verwelkomt ons altijd met heel veel respect”, aldus Orbán.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BOEDAPEST | Gepubliceerd: 15-11-2018

Nov 15, 2018
Loading posts...