<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 17, 2019

Hongarije: Europa moet Turkije betalen voor vluchtelingen

De Hongaarse premier Victor Orban zei woensdag dat Europa financiële hulp moet bieden aan Turkije om steden te bouwen voor Syrische vluchtelingen in hun land zodat ze terug kunnen keren.

Orban zei dat tegen de Hongaarse omroep Hir TV als reactie om de Turkse anti-terreuroperatie in Noordoost-Syrië. Hij zei dat hij ook aan de nationale belangen van Hongarije moet denken bij het leveren van commentaar op de vredesmissie van Turkije.

De Hongaarse premier onderstreepte dat Turkije naar verwachting in de komende weken een beslissing neemt over de toekomst van de 3,6 miljoen Syrische vluchtelingen in Turkije, dat het land uit eigen middelen opvangt.

“Er kunnen twee dingen gebeuren. Gerelateerde instellingen in Ankara sturen deze mensen terug naar Syrië of sturen ze op reis naar Europa”, zei Orban.

Als dat laatste gebeurt, zullen deze mensen de zuidelijke grenzen van Hongarije bereiken, benadrukte hij. “We stellen voor dat de Europese Unie geld verstrekt aan Turkije om steden te bouwen waarnaar Syrische vluchtelingen kunnen terugkeren.”

Ankara wil het oosten van de Eufraat in het noorden van Syrië vrijmaken van de terroristische PKK en zijn Syrische uitloper, de YPG. Het land kampt met enorme desinformatie over de vredesoperatie, maar boekt in de tussentijd enorme successen in de regio, aldus officials. Het aantal uitschakelingen ligt op 702, meldt het Turkse leger donderdag.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BOEDAPEST | Gepubliceerd: 17-10-2019

Oct 17, 2019
Loading posts...