<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 08, 2018

Hongarije: Europa veilig dankzij Turkije, bedankt Erdoğan

De Hongaarse premier Viktor Orban heeft benadrukt dat de veiligheid van het Europese continent grotendeels afhangt van de vluchtelingendeal die met Turkije is gemaakt.

Dat zei hij maandag tijdens een persconferentie met de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, die op uitnodiging van de Hongaarse president János Áder in Boedapest op staatsbezoek is.

Orban uitte lovende woorden over de humanitaire daden van Turkije, dat 3,5 miljoen Syrische vluchtelingen en 500.000 Iraakse vluchtelingen opvangt. “We bedanken namens Hongarije president Erdoğan die zich aan de afspraken houdt. De veiligheid van Hongarije hangt direct af van Turkije. Beide landen liggen op de vluchtelingenroute. Een stabiele Turkse regering staat garant voor de veiligheid van Hongarije.”

De Turkse economie is een van de grootste ter wereld, benadrukte Orban. “De Hongaarse economie kan het doel van Turkije om in de top tien grootste economieën ter wereld te behoren niet onderschatten.”

EU

De Hongaarse premier liet ook weten dat Hongarije het EU-lidmaatschap van Turkije steunt. Als wij (EU) een grootmacht willen worden, moeten we manieren vinden om samen te werken met Turkije. Wat we nu doen [aan het lijntje houden] is niet goed. Deze situatie is onacceptabel en niet verstandig”, aldus Orban.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BOEDAPEST | Gepubliceerd: 08-10-2018

Oct 08, 2018
Loading posts...