<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 09, 2019

Hongarije: vluchtelingen naar Europa niet te stoppen zonder Turkije

De premier van Hongarije Viktor Orban begroette vrijdag de rol van Turkije bij de behandeling van migratiekwesties en zei dat Turkije de sleutel is om de migratiestroom naar Europa te stoppen.

Orban beoordeelde het eendaagse bezoek van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan tijdens zijn wekelijkse toespraak op de nationale radiozender Kossuth. De Hongaarse premier onderstreepte dat Hongarije veilig zal zijn als Turkije de vluchtelingen naar Syrië stuurt in plaats van naar Europa. “Zonder Turkije kan de miljoenen migranten op weg naar Hongarije en Europa niet worden gestopt”, benadrukte hij.

Soros

Orban herinnerde eraan dat miljardairbelegger George Soros stelt dat Europa één miljoen migranten per jaar nodig heeft. “Pro-migrantenmachten werken eraan om president Erdoğan uit zijn positie te verwijderen”, sprak Orban.

Hij zei dat als er geen macht, stabiliteit en veiligheid is in Turkije, dit ertoe zal leiden dat miljoenen migranten naar Europa komen en de “droom” van pro-migrantenmachten waarmaken.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BOEDAPEST | Gepubliceerd: 09-11-2019

Nov 09, 2019
Loading posts...