<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Dec 20, 2018

Hoofdspion: ‘Iran geniet invloed op Israëlische regering’

Een hoge functionaris van de Iraanse inlichtingendiensten beweerde donderdag dat het Iraanse inlichtingenapparaat een zekere mate van ‘invloed’ binnen de Israëlische regering geniet, meldde staatspersbureau IRNA van dat land.

Het hoofd van het anti-spionageagentschap van Iran sprak met de staatsnieuwsdienst om recente claims van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu te beantwoorden dat Israëlische ‘agenten’ periodiek Iran bezoeken.

“Het is niet verwonderlijk dat Netanyahu zulke verhalen vertelt”, reageerde een van de spionagecommandanten. “Omdat de kwestie van de Iraanse invloed [op de Israëlische regering] hem heeft blootgesteld aan druk, zowel intern als extern,” voegde hij eraan toe. Om welke hoge functionaris het gaat is niet bekend. Zijn identiteit is niet openbaar gemaakt.

Verwijzend naar de recente instructies van Netanyahu om de veiligheidscontroles op Israëlische functionarissen op te voeren, zei de Iraanse spionkapitein: “Deze order onthult de waarheid van de zaak.”

Tijdens een bijeenkomst op 17 december met Israëlische diplomaten, beweerde Netanyahu dat Israëlische agenten operaties voerden in Iran om te voorkomen dat het “zijn nucleaire ambities waarmaakt”. “We bezoeken Iran periodiek om te zien wat daar gebeurt”, zei de Israëlische premier zonder nadere informatie te geven.

Israël beschouwt Iran al lang als een van de belangrijkste bedreigingen voor diens nationale veiligheid.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TEHERAN | Gepubliceerd: 20-12-2018

Dec 20, 2018
Loading posts...