<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Jan 27, 2016

Hoog bezoek voor 4-jarige Bade: ‘Word stamceldonor’

Turkse Nederlanders hebben de handen ineengeslagen om geschikte stamcellen te vinden voor de 4-jarige Bade Cakir uit Barendrecht, die een zeldzame vorm van leukemie heeft en al vier maanden op de intensive care ligt.

Duizenden mensen hebben zich aangemeld bij de Nederlandse stamceldonorbank en staan in de rij voor de zieke Bade van Turkse afkomst. “Maar we hebben wereldwijd nog geen goede match gevonden voor Bade. De kans is groter als de donor een Turkse afkomst heeft. Maar dat kan ook net zo goed een Nederlander zijn”, zegt Muhammet Çakir, de vader van Bade.

De Turkse consul-generaal Sadin Ayyıldız bracht woensdag een bezoek aan het ziekenhuis. “Een kind hoort niet ziek te zijn. Dat maakt ons nog verdrietiger. We krijgen te horen dat de Turkse en Nederlandse gemeenschap zich het lot van Bade aantrekken. We zijn hier ook om te benadrukken hoe belangrijk het is donor te worden dat levens van leukemiepatiënten kan redden. Het aantal stamceldonoren is binnen korte tijd flink gestegen, daar zijn we blij mee. Ik nodig iedereen uit om donor te worden”, zei Ayyıldız.

Voorzitter van de Nederlands-Turkse ondernemersvereniging HOTIAD Hikmet Gürcüoğlu, die ook een bezoek bracht aan Bade, gaf aan dat “Turkse Nederlanders er alles aan doen een geschikte donor voor Bade te vinden.”

Donor worden kan via de volgende website. “Jij kunt het verschil maken.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ROTTERDAM

Jan 27, 2016
Loading posts...