<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 20, 2015

“Hoop van moslimwereld gericht op Turkije”

“De moslimwereld heeft zijn ogen gericht op Turkije en heeft het land hiermee een grote verantwoordelijkheid gegeven.” Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan afgelopen woensdag tijdens een bijeenkomst met moefti’s in Ankara. “Maar om aan die hoop te voldoen moeten wij een aantal dingen aan ons verbeteren.”

De Turkse president geeft aan dat ‘waar ze ook naar toe gaan in de wereld ze hetzelfde horen en zien’. “We zien moslims die in tranen uitbarsten ons vertellen dat ze hoop en vertrouwen hebben in Turkije om het onrecht tegen moslims te bestrijden. Daarmee geven ze ons een enorme verantwoordelijkheid.”

web32rqd

“De Islamitische wereld heeft in de afgelopen tijd nog nooit zoveel behoefte gehad aan eenheid, solidariteit en broederschap. Voortdurend zijn er conflicten en gevechten tussen moslimbroeders die van buiten wordt opgelaaid door tegenstanders van de Islam. Het plan om moslims tegen moslims te laten strijden duurt in al zijn meedogenloosheid voort”, aldus Erdoğan.

De Turkse president deed hiermee ook een oproep aan de moefti’s. “Om onwetendheid te bestrijden en provocaties en valse begrippen over onze religie tegen te gaan is het belangrijk dat juiste kennis hierover wordt verspreid. Het is onze plicht om moslims hiervoor te waarschuwen en voortdurend de waarheid te vertellen en te verspreiden over deze gebeurtenissen.”

 

© Turksemedia.nl | AA – ANKARA

Aug 20, 2015
Loading posts...