<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 02, 2018

Hotels in bekroonde Turkse stad Diyarbakir helemaal volgeboekt

Naast de welbekende Turkse badplaatsen in het zuiden van het land, ziet ook de zuidoostelijke Turkse stad Diyarbakir een stormloop van toeristen. Hotels zijn afgelopen april en recent in mei helemaal volgeboekt.

Dat liet de Turkse gouverneur van Diyarbakir Hasan Basri Güzeloğlu woensdag tijdens een persconferentie weten. Zijn stad is recent door FIJET, een internationale en professionele organisatie van reisjournalisten en reisschrijvers, bekroond met de ‘Oscar voor Toerisme’. De stad krijgt de ‘Gouden Appel’.

“Er is in april en mei sprake van een bezettingsgraad van honderd procent bij hotels die zijn gecertificeerd voor toerisme in Diyarbakir. Afgelopen weekend was het zo druk in de stad, dat men zogezegd moeite had met lopen”, zei de gouverneur.

De luchthaven van de stad heeft in de eerste drie maanden van dit jaar 532.365 passagiers verwelkomd, benadrukte Güzeloğlu. “Er is sprake van een stijging van meer dan 50 procent. In juni starten er rechtstreekse vluchten naar drie Duitse steden. We zijn ook bezig met het starten van rechtstreekse vluchten van en naar Nederland. Er zijn positieve ontwikkelingen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – DIYARBAKIR | Gepubliceerd: 02-05-2018

May 02, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...