<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Mar 31, 2017

‘Huidige groei economie Turkije is Turks wonder’

De Turkse minister van Economische Zaken Nihat Zeybekci heeft naar aanleiding van de Turkse groeicijfers gezegd dat het om een Turks wonder gaat, nadat vrijdag bleek dat de economie van het land vorig jaar, ondanks vele gebeurtenissen, toch met 2,9 procent is gegroeid.

Aanleiding van zijn woorden zijn de ‘vooruitzichten’ van diverse internationale kredietbeoordelaars. Zeybekci gaf aan dat deze beoordelaars een groei van de Turkse economie van 1,5 procent als goed zagen en een groei van 2 procent als een groot succes zagen.

“Wij bleven zeggen dat we een groei van rond de drie procent verwachtten, ook tijdens negatieve vooruitzichten. Wij kennen het dynamische Turkije”, zei Zeybekci in Denizli tijdens een bijeenkomst en vragensessie van vrouwelijke ondernemers.

De Turkse minister bestempelde de groei als een Turkse wonder. “Zie het verraad op 15 juli, couppoging, de gebeurtenissen in Irak en Syrië, de toen verslechterde betrekkingen met Rusland, de ring van vuur om Turkije heen [grenzen], de gebeurtenissen in Turkije en al dat gepomp van negativiteit richtig Turkije: Geloof me, deze groeiprestatie van de Turkse economie, handel en industrie is een Turkse wonder”, vertelde Zeybekci.

‘Huidige groei economie Turkije is Turkse wonder’1

18 juli

De Turkse minister gaf ook aan dat Turkije op maandag 18 juli 2016 het meest pretentieuze steunprogramma ter wereld zou bekendmaken ter bevordering van de investeringen, handel en Turkse export, maar drie dagen daarvoor, op vrijdag 15 juli, een couppoging heeft plaatsgevonden. “Wij zien 2017 als het jaar van verrijzing”, aldus Zeybekci.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – DENIZLI | Gepubliceerd: 31-03-2017

Mar 31, 2017
Loading posts...