<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
May 09, 2015

Huisarts via Skype: tijdelijk gratis beschikbaar

De hele maand mei kan iedereen die een medische vraag heeft, gebruikmaken van een gratis consult met een huisarts via Skype. Dit wordt aangeboden door het initiatief CareToGo: de ontwikkelaar van het platform voor de Skypehuisarts. Het Skypeconsult wordt tijdelijk gratis aangeboden om Nederland kennis te laten maken met deze innovatieve variant van de traditionele huisarts. Patiënten kunnen het gratis consult aanvragen via de website caretogo.nl, waarna op de gekozen datum en tijd een van de huisartsen contact opneemt via Skype. Na afloop van het consult mogen klanten vrijblijvend doneren als ze tevreden zijn over de service.

CareToGo
CareToGo biedt sinds oktober als eerste partij in Nederland de mogelijkheid om via Skype een consult met een huisarts af te nemen. De partij opereert vanuit een pand op het Centraal Station in Den Haag en introduceerde daar vorig jaar ook de eerste stationsdokter van Nederland. De artsen die werkzaam zijn bij CareToGo, zijn volledig bevoegd en geregistreerd. Iedere patiënt is dus verzekerd van kwaliteit.

“Over vijf jaar vinden we dit normaal”
Deze manier van medische zorg kan voor heel veel kleine vragen de oplossing zijn, zo zegt Bertus Altena van CareToGo: “Het werkt goed voor meer dan de helft van alle klachten. Zolang er geen fysiek contact nodig is tussen arts en patiënt, is er geen reden om aan tafel te zitten. Beeldbellen biedt dan dezelfde mogelijkheden, maar is natuurlijk veel toegankelijker en gemakkelijker voor de patiënt. Hij of zij kan het moment zelf inplannen en hoeft er dus niet voor te reizen of vrij te nemen. Gemak en klantvriendelijkheid, daar streven wij naar. Maar we merken ook dat we met deze dienst erg voorlopen. Mensen kennen onze werkwijze nog niet. Over vijf jaar vinden we dit normaal, maar het moet nu nog even wennen. Daarom willen we iedereen graag kennis laten maken met de Skypehuisarts en geven we de hele maand mei het eerste consult gratis.”

Ervaringen
De mensen die tot nu toe gebruik hebben gemaakt van CareToGo, beoordelen de dienst met een 9. Een van de klanten kon onderweg stoppen op een parkeerplaats en via zijn smartphone een pijnlijke pols laten controleren. Het kan ook oplossingen bieden voor Nederlanders die (tijdelijk) in het buitenland wonen: zo nam een Nederlandse expat vanuit Azië contact op, omdat hij lokaal geen goede zorgverlener kon vinden.

Meer informatie over deze dienst is te vinden op caretogo.nl.

May 09, 2015
Loading posts...