<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Apr 04, 2019

Ierland staat hoofddoek toe bij politie

De politie van Ierland (Gardai) zal het dragen van hoofddoeken en hoofddeksels toestaan ​​als onderdeel van een streven om meer leden uit etnische minderheidsgroepen in dienst te nemen.

In het kader van een nieuwe rekruteringscampagne zullen leden van de minderheidsgemeenschappen van Ierland worden aangemoedigd om zich bij de politie aan te sluiten, aangezien wijzigingen in het uniform rekening zullen houden met religieuze overwegingen en vereisten.

“Om kandidaten uit minderheidsgemeenschappen aan te moedigen, zal de politie veranderingen overwegen aan het Garda-uniform om rekening te houden met religieuze en etnische vereisten die onderworpen zijn aan operationele en gezondheids- en veiligheidsverplichtingen”, aldus een verklaring van de Ierse politie.

“De politiekorps staat het dragen van de tulband toe voor leden van de Sikh-gemeenschap en de hijab voor leden van de moslimgemeenschap. Dergelijke zaken zijn geïdentificeerd als een belangrijke barrière voor sommige mensen die overwegen om een ​​Garda-lid te worden.”

Deze benadering is volgens de Ierse politie in overeenstemming met die van de politiediensten van het Verenigd Koninkrijk, Australië, Nieuw-Zeeland en Canada, evenals de Amerikaanse NYPD in New York.

“Ik verwelkom het besluit van de commissaris om aanpassingen aan het Garda-uniform te vergemakkelijken op verzoek om tegemoet te komen aan religieuze en etnische diversiteit”, reageerde volgens de Ierse omroep RTE de Ierse minister van Justitie Charlie Flanagan.

“Een Garda Síochána is er om alle leden van onze samenleving van dienst te zijn. Dus is het belangrijk dat het de verwelkomende en toenemende diversiteit van het Ierse leven weerspiegelt. Ik zou leden van onze minderheid en nieuwe gemeenschappen willen aanmoedigen om zich kandidaat te stellen, aangezien Ierland behoefte heeft aan een grotere diversiteit van de beroepsbevolking in al onze openbare diensten”, voegde hij eraan toe.

De Ierse politie is overwegend blank met de meeste leden van een Iers-Katholieke achtergrond.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – LONDEN | Gepubliceerd: 04-04-2019

Apr 04, 2019
Loading posts...