<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Mar 19, 2019

Imam reciteert Koran in parlement Nieuw-Zeeland

Imam Nizam ul Haq Thanvi heeft dinsdag ter ere van de slachtoffers in Christchurch verzen uit de Koran gereciteerd in het Nieuw-Zeelandse parlement. De Engelse vertaling ervan volgde door Imam Tahir Navaz.

Parlementsvoorzitter Trevor Mallard riep in zijn reactie op tot eenheid en solidariteit. Premier Jacinda Ardern begon haar toespraak met de Islamitische groet “As-salamu alaykum”.

“Zij waren Nieuw-Zeelanders, net als ons. Omdat ze iemand van ons waren, rouwen wij om hen”, zei de Nieuw-Zeelandse premier over de slachtoffers.

De bijeenkomst in het parlement komt in de nasleep van de terreuraanslagen van vorige week, toen een extreem-rechtse terrorist het vuur opende op aanbidders tijdens vrijdaggebeden in de Al Noor en Linwood moskeeën in Christchurch. Daarbij kwamen ten minste 50 mensen om het leven, nog eens zoveel raakten gewond, waarvan sommigen nog steeds in kritieke toestand liggen.

Premier Ardern besloot dinsdag om de naam van de schutter niet meer te noemen. Ook neemt ze de financiële verplichtingen van moslimfamilieleden van slachtoffers op haar rekening. Ze ontmoette gekleed in het zwart en met hoofddoek de moslimgemeenschap na de aanslag en sprak haar oprechte steun uit.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – WELLINGTON | Gepubliceerd: 19-03-2019

Mar 19, 2019
Loading posts...