<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Apr 30, 2022

In 2023 per cruiseschip vanuit Turkije naar Mekka voor bedevaart

Vanaf volgend jaar wordt het mogelijk om vanuit de Turkse megastad Istanbul het heilige Mekka in Saudi-Arabië per cruiseschip te bezoeken voor de kleine bedevaart Umrah.

Dat kondigde het Turkse reisbureau Ay Cruise deze week aan.

“We zijn van plan om tegen 2023 Umrah-reizen per schip te starten”, vertelde CEO Çetin Ay in een interview.

“Met de reis tussen Istanbul en Djedda zullen veel mensen uit de moslimwereld naar Istanbul komen en de mogelijkheid hebben om per schip naar Umrah te gaan. Ze zullen in staat zijn om zowel een cruiseschipreis als Umrah te maken.”

Ay benadrukte dat Turkije een serieus toeristisch potentieel voor cruiseschepen heeft en onderstreepte dat ze hierin een grote stap voorwaarts zetten met de nieuwe Istanbul-Jeddah-tours.

Spanje heeft jaarlijks 6,5 miljoen cruiseschippassagiers: “We werken al anderhalf jaar aan dit project. In 2023 beginnen onze Istanbul-Jeddah-tours beginnen onder halaltoerisme.”

“Tijdens het Ottomaanse tijdperk werden er per trein bezoeken aan het heilige land gebracht. Dit is dus een onvervulde wens voor mij geweest”, onderstreepte Ay.

De cruisereis zal naar verwachting zeven dagen duren vanuit Istanbul, zei hij, eraan toevoegend dat degenen die hun Umrah- of Hadj-bedevaart hebben vervuld, de mogelijkheid hebben om terug te keren naar Istanbul of door te gaan naar andere landen.

Umrah

Umrah is een vrijwillige bedevaart naar Mekka die moslims op elk moment van het jaar kunnen uitvoeren. Door de coronapandemie was dat sinds februari 2020 een lange tijd niet mogelijk.

Saudi-Arabië heeft de Hadj de afgelopen twee jaar ook beperkt tot binnenlandse pelgrims vanwege de pandemie. Vorig jaar voerden in totaal 60.000 pelgrims de Hadj uit, vergeleken met ongeveer 2,5 miljoen in 2019.

De bedevaart naar de heiligste plaats van de Islam, de Ka’aba in de stad Mekka, is een van de vijf pilaren van de Islam.

Een moslim moet de Hadj minstens één keer uitvoeren als hij daartoe de financiële middelen heeft. Anders vervalt die verplichting.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 30-04-2022

Apr 30, 2022
Loading posts...