<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 27, 2021

India bedankt Turkije voor coronahulp

India heeft Turkije bedankt voor de coronahulp uit dat land. Ankara stuurde dinsdag twee vliegtuigen vol medische hulpmiddelen naar New Delhi in de strijd tegen het coronavirus.

“Ik waardeer dit gebaar van solidariteit van de Turkse regering”, reageerde Arindam Bagchi, woordvoerder van het Indiase ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Turkse steun omvatte 630 zuurstoftanks, 5 zuurstofgeneratoren, 50 ventilatoren en 50.000 dozen met medicijnen.

“We bedanken de Turkse Rode Halve Maanv voor de verzending van medische benodigdheden die vandaag is aangekomen”, zei Arindam woensdagavond.

Sanjay Panda, de ambassadeur van India in Turkije, schreef in een tweet dat de medische voorraden ‘cruciaal’ waren. “Dank je, Turkije, dat je er bent voor India in deze moeilijke tijden.”

Ibrahim Kalin, de presidentiële woordvoerder van Turkije, verklaarde dat Turkije alle gemeenschappen in de wereld steunde in hun strijd tegen het coronavirus. “We zijn er trots op om in deze moeilijke tijden achter de mensen van India te staan”, zei hij.

Ibrahim Altan, hoofd van de Turkse Rode Halve Maan, zei dat ze de hulp hadden gestuurd op bevel van president Recep Tayyip Erdoğan.

India is naast de VS een van de landen die het zwaarst is getroffen door covid-19. Het land heeft 1,3 miljard inwoners en heeft sinds december 2019 meer dan 3,4 miljoen coronadoden gemeld.

Turkije

Turkije heeft sinds de coronapandemie zo’n 140 landen voorzien van hulpmiddelen tegen het coronavirus. Dat gebeurde met name toen de wereld in een diepere crisis verkeerde. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 27-05-2021

May 27, 2021
Loading posts...