<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 02, 2017

India wil Turken zien in megaproject 50 miljoen nieuwe huizen

De Indiase premier Narendra Modi wil graag dat Turkse bouwbedrijven actief zijn in India. Dat zei hij tijdens het staatsbezoek van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aan zijn land. India wil in 2022 vijftig miljoen nieuwe huizen bouwen.

“Wij willen meer samenwerken met Turkse bouwbedrijven”, sprak de Indiase premier tijdens een Turks-Indiase forum naast de Turkse president. “Turkse bouwbedrijven boeken wereldwijd succes. Onze bilaterale handelsbetrekkingen met Turkije zijn door de jaren heen toegenomen. Dat moet nog veel meer dan nu worden.”

India wil Turken zien in megaproject 50 miljoen nieuwe huizen16

Erdogan gaf op zijn beurt weer aan dat Turkije bereid is om deel te nemen aan het Indiase project van honderd nieuwe ‘slimme’ steden (smart cities). “Ik kondig hierbij aan dat Turkse bouwbedrijven hier klaar voor staan.”

India wil Turken zien in megaproject 50 miljoen nieuwe huizen2

De Turkse president vertelde ook dat Turkije met India op het gebied van technologie wil samenwerken en dat Turkije naast de bouwsector, ook op het gebied van energie en toerisme veel kan betekenen voor India.

India wil Turken zien in megaproject 50 miljoen nieuwe huizen5

Indiase media

Het Turkse staatsbezoek kreeg veel aandacht in de Indiase media.

De krant Indian Express schreef dat “de Indiase regering zich na veel inspanning opmaakt voor brede samenwerkingen met Ankara”.

The Times of India liet zijn lezers weten dat “het breder trekken van de banden tussen het Indiase en Turkse volk, een basis is voor de strategische samenwerking van beide landen in de toekomst”.

Hoogleraar Gulshan Sachdeva van de Jawaharlal Nehru Universiteit schreef voor Times of India dat andere landen het staatsbezoek van Erdogan nauwlettend hebben gevolgd. “Turkije noemt zich een opkomend energiecentrum en doorvoerland voor energie. De betrekkingen tussen New Delhi en Ankara zal ook een positief effect hebben op de vriendschap tussen beide landen.”

President

De Turkse president heeft ook zijn Indiase collega, president Pranab Mukherjee, gesproken.

India wil Turken zien in megaproject 50 miljoen nieuwe huizen10India wil Turken zien in megaproject 50 miljoen nieuwe huizen15 India wil Turken zien in megaproject 50 miljoen nieuwe huizen7 India wil Turken zien in megaproject 50 miljoen nieuwe huizen India wil Turken zien in megaproject 50 miljoen nieuwe huizen6 India wil Turken zien in megaproject 50 miljoen nieuwe huizen8 India wil Turken zien in megaproject 50 miljoen nieuwe huizen9

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – NEW DELHI | Gepubliceerd: 02-05-2017

May 02, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...