<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Feb 04, 2024

Indonesië tekent strategische duurzame energiedeal met Turkije

Indonesië heeft een overeenkomst getekend met een Turks bedrijf over samenwerking op het gebied van geothermie, in een stap richting verdere versterking van de samenwerking met Turkije.

Het Indonesische staatsbedrijf Pertamina Geothermal Energy (PGE), een dochteronderneming van Pertamina Oil and Gas, heeft de deal gesloten met Kipaş Holding, een Turks bedrijf dat geothermische energie produceert in de Turkse metropool Istanbul.

Volgens de Indonesische diplomatieke missie in Ankara markeert de overeenkomst het begin van gezamenlijke exploratie en investeringen tussen de twee bedrijven in Turkije, Indonesië en andere landen.

De Indonesische ambassadeur Achmad Rizal Purnama was getuige van de ondertekeningsceremonie tussen Mehmet Şişman, algemeen directeur van Kipaş Holding en Julfi Hadi, CEO van PGE.

Purnama gaf aan dat hernieuwbare energie een “sector met hoge prioriteit” is voor de Indonesische missie in Turkije.

“Deze samenwerking zal leiden tot het delen van expertise, technologie en middelen tussen de twee landen bij het bevorderen van duurzame energiepraktijken op wereldschaal”, aldus de Indonesische ambassade.

Hadi prees Turkije als de vierde grootste leverancier van geothermische energie en zei dat het beleid van Ankara in de geothermische sector “aantrekkelijk is en een teruglevertarief biedt dat gunstig is voor buitenlandse investeringen op de lange termijn.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 04-02-2024

Feb 04, 2024
Loading posts...