<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 24, 2019

Internationale Arbeidsorganisatie lovend over Turkije

De voorzitter van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) van de Verenigde Naties, Guy Ryder, heeft de actieve rol van Turkije in G20 geprezen.

“Ik denk dat met name Turkije een bijzonder actieve en leidende speler is in de Groep van Twintig”, zei Ryder donderdag tijdens een interview in Ankara.

Hij benadrukte de sterke banden tussen Turkije en de ILO en zei dat de mondiale organisatie de banden met partners in Turkije, waaronder die in de regering, vakbonden en werkgevers, wil versterken.

ILO heeft een technisch samenwerkingsprogramma van 75 miljoen dollar lopen in Turkije, dat gericht is op het verlichten van de zorgen van Syrische vluchtelingen, het vergroten van de werkgelegenheid voor vrouwen en het verminderen van kinderarbeid in het land.

Ryder sprak waardering uit voor de Turkse inspanningen in het opvangen van vluchtelingen. Turkije heeft voor de opvang van meer dan drie miljoen Syrische vluchtelingen meer dan 30 miljard dollar uit eigen middelen besteed.

Ook heeft de ILO-voorzitter een wens: “We hopen dat president Erdoğan de Internationale Arbeidsconferentie in Genève bezoekt op 10 juni.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 24-05-2019

May 24, 2019
Loading posts...