<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Apr 26, 2018

Internationale gemeenschap: Turkse hulp is ongekend in de wereld

Tijdens de tweedaagse Syrië-conferentie in Brussel heeft Turkije vele complimenten ontvangen vanwege opvang van 3,5 miljoen Syrische vluchtelingen. Bij de conferentie waren 85 landen aanwezig.

Na de conferentie is unaniem verklaard dat “de Turkse vrijgevigheid vanwege de opvang ongekend is.” “Datzelfde geldt ook voor de Turkse inspanningen Syrische vluchtelingen aan te sluiten aan de nationale gezondheidszorg, onderwijs, werkgelegenheid en andere sociale diensten.”

Ook is opgemerkt dat bijna de helft van de 3,5 miljoen Syrische vluchtelingen in Turkije uit kinderen bestaat. “De Turkse regering en het Turkse volk dienen gesteund te worden door de internationale gemeenschap”, is verklaard.

Internationale ‘hulp’

Turkije heeft inmiddels meer dan 31 miljard dollar uit eigen zak besteed voor de opvang van de vluchtelingen en is daarmee het grootste donorland ter wereld. De internationale steun is lange tijd niet noemenswaardig klein, gaf de Turkse regering veelvuldig aan. Desondanks steunt Turkije de miljoenen mensen op eigen kracht, is benadrukt.

De Europese beloofde miljarden euro’s zijn nog steeds niet overgemaakt aan Turkije. Dat geld is direct bestemd voor Syriërs.

De Syrië-conferentie is volgens de Verenigde Naties uitgelopen op een “teleurstelling”. Op de grote conferentie met grootmachten is 3,6 miljard euro aan humanitaire hulp toegezegd voor het jaar 2018. De organisatoren hadden gehoopt op in totaal 7,3 miljard euro, het bedrag dat nodig is voor de eerste stappen voor opbouw van Syrië.

De Turkse vicepremier Recep Akdağ reageerde dat “de internationale gemeenschap een onvoldoende krijgt voor lastenverdeling en opgenomen verantwoordelijkheid”.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BRUSSEL | Gepubliceerd: 26-04-2018

Apr 26, 2018
Loading posts...