<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 22, 2017

Is het nieuwe Turkse systeem een ‘dictatuur’ te noemen?

Volgens de Turkse vicepremier Nurettin Canikli moet je uiterst onwetend zijn om het nieuwe presidentiële systeem, dat de huidige Turkse regering wil invoeren als het merendeel van de Turken ja stemmen voor het referendum, een ‘dictatuur’ te noemen.

Dat zei hij tegen de Turkse zender 24 TV.

“Dictatuur noemen van een systeem dat na de keuze van het volk wordt ingevoerd is op zijn zachts gezegd complete onwetendheid”, vertelde Canikli. “Het nieuwe systeem is ongetwijfeld en absoluut veel moderner, gezonder en veel stabieler dan het huidige systeem, dat als we nu geen zeer sterke leider hadden, gegarandeerd voor chaos, crisis en problemen zorgt.”

Canikli ergerde zich ook aan de uitingen dat ‘alles voor de zucht naar macht van een enkele persoon [de Turkse president] wordt gedaan’. “Dat is een grote leugen.”

Daarnaast willen sommigen de perceptie verspreiden dat de uitkomst van het Turkse referendum op 16 april een grote nee zal zijn, liet Canikli weten. “Dit klopt ook niet en is manipulatie waar iedereen voor moet uitkijken.”

Economie

De Turkse vicepremier gaf ook aan dat het nieuwe stabiele systeem veel meer investeerders naar Turkije zal trekken. “Zij zullen dan niet meer twijfelen aan Turkije”, aldus Canikli.

Verbetering

Het nieuwe systeem moet ervoor zorgen dat Turkije hoofd kan bieden aan groeiende economische uitdagingen en veiligheid. Daarnaast zullen wetgevende en uitvoerende machten en gerechtelijke mechanismen in Turkije beter werken.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 22-02-2017

Feb 22, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...