<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 31, 2024

Islam geëerd na redden 100 mensen tijdens aanval concerthal Moskou

In Rusland is een 15-jarige jongen uitgeroepen tot held na het redden van zo’n 100 mensen tijdens de recente aanslag op een concerthal in de voorstad van Moskou. De middelbare scholier, genaamd Islam Khalilov, was die dag werkzaam op plaats delict en wist op zelfverzekerde wijze en zonder vrees tussen de schoten door een groot aantal mensen naar de nooduitgang te leiden.

Russische media bestempelden Islam als een “ware held”. Zijn daden staan ook op beeld, welk ook viral gingen op sociale media.

De jongeman werd ook in het zonnetje gezet door hoge moslimorganen, het Religieus Bestuur van Moslims van de Russische Federatie en de Raad van Mufti’s van Rusland. Islam ontving een medaille.

Tijdens een ceremonie voorafgaand aan het gezamenlijke vrijdaggebed in een Moskouse moskee ontving Khalilov voor zijn moed de zogeheten ‘Medaille voor Dienstbaarheid aan de Moslims van Rusland’.

De medaille werd overhandigd door Ravil Gaynutdin, voorzitter van de religieuze vereniging. “Ik weet dat wat er is gebeurd de rest van je leven als een wond in je hart zal blijven. Maar wat je hebt gedaan zal ook in je geheugen blijven, maar het belangrijkste is in de herinnering van onze hele samenleving en “alle volkeren die hun medeleven hebben betuigd aan onze president, ons Russische volk”, verklaarde hij.

Khalilov opende deuren en gaf aanwijzingen voor de uitgang toen hij een grote menigte mensen uit de belegerde concertzaal zag wegrennen. Gaynutdin zei dat hij ook een medaille zal uitreiken aan Islam’s collega Artyom Donskov, een Russisch-orthodoxe die tijdens de aanval ook veel mensen heeft geholpen de concertzaal te verlaten en zo hun leven heeft gered.

Zowel Khalilov als Donskov werkten in de garderobeafdeling van de concertzaal. Ze kregen eerder deze week ook medailles voor moed van de Russische commissaris voor kinderrechten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 31-03-2024

Mar 31, 2024
Loading posts...