<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Feb 21, 2019

Islamitische scholen al vijf jaar de besten van Nederland

Islamitische scholen in Nederland presteren al vijf jaar het beste van alle basisscholen.

Dat blijkt uit jaarlijkse schoolonderzoeken van RTL Nieuws.

In 2018 scoorden Islamitische basisscholen scoorden een gemiddelde van 7,4. In het onderzoek vergeleek RTL de schoolresultaten van de afgelopen drie jaar.

Islamitische basisschool El Boukhari in Leerdam is vijfde geworden van alle 6.000 scholen in Nederland. El Habib School in Maastricht werd negende en de Islamitische basisschool Bilal in het centrum van Amersfoort is tiende geworden van alle scholen in het land.

Het is geen toeval dat Islamitische scholen gedurende vijf jaar het meest succesvol zijn geworden, vertelde directeur Gökhan Çoban van de Islamitische Schoolbesturen Organisatie (ISBO) in een exclusief interview.

“Leraren werken heel hard op onze scholen. Ook bieden we naast het nationale curriculum twee uur per week religieus onderwijs aan kinderen”, liet Çoban weten.

Islamitische scholen zijn nu een onmisbaar onderdeel van Nederland. Ze leveren een grote bijdrage aan de Nederlandse samenleving, merkte hij op. Landelijk hebben 53 Islamitische scholen zo’n 12.500 leerlingen.

Religieuze scholen, gefinancierd door de staten, hebben hetzelfde nationaal curriculum als openbare scholen. Wel hebben ze meer vrijheid om religieus onderwijs toe te voegen aan hun curriculum.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – AMERSFOORT | Gepubliceerd: 21-02-2019

Feb 21, 2019
Loading posts...