<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Nov 14, 2015

Islamitische Stichting Nederland veroordeelt aanslagen Parijs en waarschuwt

Islamitische Stichting Nederland (Diyanet) heeft met afschuw gereageerd op de terreuraanslagen in Parijs. “De afgrijselijke aanslagen in Parijs zijn niet alleen gericht op een land, gebied of werelddeel, maar zijn een aanslag op alle menselijke waarden met vrede als gemeenschappelijke waarde,” zegt de stichting in een persbericht.

De Islamitische Stichting meldt dat “er gebeden wordt dat de mensheid verder beschermd wordt tegen dit soort treurige gebeurtenissen” en nodigt iedereen uit om mee te bidden.

“Wij veroordelen de gewelddadige aanslagen en voelen intens mee met het grote verdriet van het Franse volk, wat een verdriet is van de hele mensheid. Als Nederlandse moslims, aanhangers van een religie die vrede hoog in het vaandel heeft, maken we ons zorgen en hebben we verdriet om deze terroristische daad in Frankrijk, maar ook om alle andere aanslagen in de wereld gebaseerd op haat, discriminatie en terreur. Deze onmenselijke aanslagplegers en degenen die deze terroristen aansturen, hebben geen respect voor Allah, noch voor mensen of ander leven. Wij roepen op om gezamenlijk alle gewelddadigheden over de hele wereld gericht op de mensheid te overdenken en dringend aan preventieve oplossingen te werken”, aldus de stichting.

De Islamitische Stichting zegt dat eventuele acties die hieruit volgen net zo erg zijn als de barbaarse aanslagen van de terroristen. “Dit soort terroristische aanslagen worden door sommigen helaas ook aangegrepen om een zondebok te maken van een geloofsgemeenschap die genade beoogt voor allen.”

 

© Turksemedia.nl

Nov 14, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...