<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 13, 2015

Islamitische Wereld slachtoffer van terrorisme

De Hoge Vertegenwoordiger van Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid van de Europese Unie, Federica Mogherini, vertelt dat de Islamitische Wereld slachtoffer is geworden van terrorisme.

“Niemand moet ons voor de gek houden door te zeggen dat terroristische jihad de Islam vertegenwoordigt. De Islamitische Wereld is net als alle anderen ook het slachtoffer van terrorisme. We moeten onze samenwerking versterken om terrorisme te bestrijden,” aldus Mogherini.

Mogherini vertelt dit tijdens een bijeenkomst in Barcelona met ministers van Buitenlandse Zaken van acht Noord-Afrikaanse landen aan de Middellandse Zee die grenzen met de EU.

Tijdens de bijeenkomst stonden punten als de strijd tegen jihadistische terroristische groeperingen, illegale immigratie, economische samenwerking en nieuwe energieprojecten op de agenda.

Naast enkele EU-landen werd de bijeenkomst ook bijgewoond door ministers van Buitenlandse Zaken van 32 andere landen waaronder Marokko, Tunesië, Algerije, Egypte, Jordanië, Libanon, Palestina en Israël.

De Spaanse premier Mariano Rajoy en ministers van diverse landen gaven aan eens te zijn met de uitspraken van Mogherini.

 

© Turksemedia.nl | AA – BARCELONA

Apr 13, 2015
Loading posts...