<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 18, 2017

Door Israël gearresteerde Palestijn met downsyndroom naar Turkije gebracht

Mohamed al-Taweel, de Palestijnse jongen met downsyndroom die door Israëlische troepen is gearresteerd en na mondiale ophef weer is vrijgelaten, is met zijn familie naar Turkije gebracht. Hij zal deze week worden opgevangen door de Turken, die hem zullen steunen na het dramatische voorval.

Vorige week zorgden arrestatiebeelden op sociale media van Al-Taweel voor veel opschudding in de wereld. Hij werd op 10 december tijdens een betoging op de Westelijke Jordaanoever door de Israëlische politie meegenomen voor verhoor.

Kort na de aanhouding van Al-Taweel werd bekend dat de Israëlische veiligheidstroepen de Palestijn met de geboren afwijking al veel langer kennen. Desbetreffende troepen waren in het gebied waar de Palestijn vaker langskomt gestationeerd voor bescherming van Joodse kolonisten. Zij zouden weten dat de Palestijnse tiener die afwijking heeft.

De vader van Al-Taweel liet ook weten dat de Palestijnse tiener desondanks is geslagen waarbij ook bespottelijke teksten zijn waargenomen tijdens zijn arrestatie.

De Palestijn met downsyndroom zal sociale en psychologische ondersteuning ontvangen in Turkije.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 18-12-2017

Dec 18, 2017
Loading posts...