<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 15, 2019

Israël gluurt naar Turkije en volgt levering S-400

Het Israëlische satellietbedrijf ISI heeft satellietbeelden gedeeld van de Turkse luchtmachtbasis Mürted nabij Ankara. Daarop is de levering van Russische S-400-defensieraketten te zien. Meerdere Russische transportvliegtuigen transporteren sinds vrijdag S-400-onderdelen naar de Turkse hoofdstad.

Ook zijn door ISI opmerkingen geplaatst welke S-400-componenten zijn gearriveerd in Turkije. Opvallend is de tekst dat “er nog geen S-400 radars zijn geobserveerd”, een cruciaal onderdeel van het afweersysteem. “ISI beoordeelt dat overige onderdelen wellicht met andere zendingen arriveren.”

Overigens is het geen geheim dat Turkije de S-400 ontvangt. Het land laat de aankomst van de vliegtuigen en de uitlading rechtstreeks volgen via Turkse nieuwskanalen.

Een van de meest gelezen Turkse nieuwswebsites moedigt als reactie op de vrijgegeven satellietbeelden Israël aan Turkije “nog beter en nauwer te moeten gaan volgen” en dat “naast de VS juist Israël moeite heeft met de S-400 in Turkije”.

Het is niet de eerste keer dat ISI beelden vrijgeeft van Turkse activiteiten. Tot voor kort is dat ook gedaan met beelden van een Turks boorschip in de Middellandse Zee nabij Turks-Cyprus. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 15-07-2019

Jul 15, 2019
Loading posts...