<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jul 25, 2018

Israël kan stormloop Turken naar Al-Quds niet tegenhouden

Het lukt Israël niet de stormloop van Turkse toeristen naar Al-Quds (Jeruzalem) tegen te houden.

Dat meldt de Turkse stichting Mirasımız Derneği.

Israël doet er alles aan om Turken tegen te houden, laat voorzitter Muhammet Demirci weten. Zo wordt voor Turkse toeristen het visumproces bemoeilijkt, worden zij zonder enige reden lang tegengehouden op het vliegveld en worden reisgidsen teruggestuurd.

“Na de aangenomen Joodse natiewet en oproep van president Erdoğan zien we een grote stijging in het aantal boekingen naar Al-Quds. We moeten opkomen voor Al-Quds. Palestijnen zijn enorm tevreden over Turken. Israël werkt deze reizen tegen, maar dit weerhoudt Turken ervan niet om naar Al-Quds te bezoeken. Integendeel, dit zorgt voor meer interesse.”

Vicevoorzitter van stichting Burak, Süleyman Aydın, is blij met de toegenomen Turkse aandacht voor Palestina. “Dankzij onze president (Erdoğan) is men zich meer bezig gaan houden met Al-Quds. De laatste vijf jaar is sprake van een enorme toename van aantal Turken naar Palestina, maar dat is ook niet voldoende.”

Aydın: “Vanuit Turkije gaan 1,5 tot 2 miljoen Turken naar Mekka. Naar Al-Quds is dat 50.000. Dit moet minimaal vertienvoudigen. Palestijnen melden dat steun van Turken zeer cruciaal is. Israël kan er niet tegen dat Palestijnen steeds de Turkse vlag hijsen. Zelfs kruisvaarders dachten niet aan vernietiging van Al-Quds. De zionisten zijn daar wel op uit.”

Turkse touroperators melden dat recent het aantal boekingen naar Al-Quds met driehonderd procent zijn gestegen. “Onze reisgidsen krijgen geen visum meer. De groepen gaan alsnog zonder gids. Er worden nu veel meer reizen per jaar georganiseerd”, meldt reisorganisator Burak Tur. “Israël meldt, ondanks dat visa ruim van te voren worden aangevraagd, tot een dag voor vertrek niets over het visum. Dat zorgt voor problemen.”

Touroperator Kıble (Qibla) meldt dat Israël voortaan meer geld vraagt als borg. “Ze vragen een groot bedrag rond 50.000 Israëlische sjekel. Het betreft een korte cultuurreis, maar toch doen ze dat met als smoes dat wellicht iemand niet terugkeert. Ons volk begint zich hier vreselijk aan te irriteren.”

Toerist Mehmet Zahit Kara meldt dat “Palestijnen meer van de Turkse president Erdoğan houden dan sommige Turken zelf”.

“De Israëlische ambassade vroeg of ik naar Al-Quds ging na uitspraken van Erdoğan. We horen ook dat huizen van Palestijnse families die Turken verwelkomen later door Israëlische troepen worden bestormd. Ik zag posters van Erdoğan in Palestijnse winkels. Ze zeggen dat Erdoğan de enige leider ter wereld is die Palestijnen steunt. Mijn reisgroep bestond toen uit veertien personen, slechts vier kregen een visum”, aldus Kara.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 25-07-2018

Jul 25, 2018
Loading posts...