<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jul 14, 2015

Israël plant vernietiging Islamitisch erfgoed

Israël heeft plannen om een woonwijk te bouwen op een oude Islamitische begraafplaats in West-Jeruzalem. Dat meldt de Israëlische krant Haaretz.

“De bouw van 192 huizen, een hotel met 480 kamers en een winkelcentrum op een historische Islamitische begraafplaats in West-Jeruzalem is goedgekeurd door het Comité van Jeruzalem voor Bouw & Planning”, aldus de krant.

Volgens de Israëlische Autoriteit voor Oudheden bevinden zich op de begraafplaats graven en menselijke resten.

Het Al-Aqsa fonds voor Erfgoed, een Palestijns niet-gouvernementele organisatie (ngo), heeft met afschuw gereageerd op de plannen.

In een verklaring meldt de Al-Aqsa organisatie dat Israël al jaren de macht probeert te krijgen over de begraafplaats om daar Joden te laten vestigen.

“Ondanks de pogingen van Israël om de Arabische en Islamitische geschiedenis van Jeruzalem te vernietigen behoort dit gebied tot ons Islamitisch erfgoed”, meldt de organisatie.

Sinds de oorlog in het Midden-Oosten in 1967 bezet Israël Oost-Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever. In 1980 annexeerde Israël de stad Jeruzalem en claimt het als de hoofdstad van de zelfbenoemde Joodse staat. Deze toe-eigening is nooit erkend door de internationale gemeenschap.

 

© Turksemedia.nl | AA – JERUZALEM

Jul 14, 2015
Loading posts...