<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Nov 08, 2018

Israël sloopt Palestijns klaslokaal op Westelijke Jordaanoever

Israëlische legertroepen hebben donderdag een tent die werd gebruikt als een klaslokaal voor Palestijnse studenten in de regio van de Jordaanvallei op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever gesloopt. Dat meldde een Palestijnse ambtenaar.

“Israëlische functionarissen probeerden hun daad te rechtvaardigen door te zeggen dat de tent ‘zonder vergunning’ was opgericht”, vertelde Mutaz Bisharat, een ambtenaar van de Palestijnse Autoriteit (PA) die verantwoordelijk is voor het volgen van de Israëlische nederzettingenactiviteit in de regio, aan een Turkse nieuwsdienst.

Het Israëlische leger, zei Bisharat, had het klaslokaal afgebroken en belette leraren en studenten om de locatie te bereiken.

Vorige maand ontmantelden de Israëlische troepen – gebruikmakend van hetzelfde excuus – een aantal klaslokalen die waren opgezet voor Palestijnse studenten in hetzelfde gebied. Begin dit jaar heeft het Palestijnse Ministerie van Onderwijs het klaslokaal in het dorp Ibziq opgezet met het oog op het bieden van basisonderwijs aan de lokale bedoeïenengemeenschappen.

Onder de Oslo-overeenkomst van 1993 tussen Israël en de PA, is de bezette Westelijke Jordaanoever verdeeld in de gebieden A, B en C.

Gebied A valt onder de administratieve en beveiligingscontrole van de PA; Gebied B valt onder de administratieve controle van de PA en de veiligheidscontrole van Israël; en Area C – waaronder de Jordaanvallei valt – valt onder de “exclusieve” administratieve en veiligheidscontrole van Israël.

In gebied C wonen ongeveer 300.000 Palestijnen, van wie velen deel uitmaken van bedoeïenengemeenschappen die een nomadische levensstijl blijven volgen.

Video

Eerder zorgde een huissloopactie van Israël voor enorme ophef en hartverscheurende beelden. (VIDEO)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – WESTELIJKE JORDAANOEVER | Gepubliceerd: 08-11-2018

Nov 08, 2018
Loading posts...