<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 04, 2019

Israël vernietigt kantoor Turks persbureau in Gaza

Bij luchtaanvallen van het Israëlische leger is zaterdag in Gaza het gebouw waar het kantoor van het Turkse internationale persbureau Anadolu zich in bevindt, compleet verwoest.

Israëlische gevechtsvliegtuigen schoten na waarschuwingsschoten vijf raketten op het gebouw, meldde de Turkse correspondent van Anadolu in Al-Quds (Jeruzalem). Er zijn geen meldingen van gewonden of dodelijke slachtoffers.

De luchtaanval is krachtig veroordeeld door Turkse en Palestijnse functionarissen.

“We veroordelen Israël in de sterkst mogelijke bewoordingen voor het schieten op een gebouw op de Westelijke Jordaanoever, waarin het @anadoluagency-kantoor was gevestigd”, reageerde de Turkse presidentiële communicatiedirecteur Fahrettin Altun.

“We dringen alle regeringen die beweren de persvrijheid te verdedigen, waaronder @USEmbassyTurkey, erop aan de Israëlische regering te veroordelen”, voegde Altun eraan toe.

De Turkse buitenlandminister Mevlüt Çavuşoğlu reageerde dat Israël misdaden tegen de menselijkheid pleegt en het land opnieuw zijn agressiviteit aantoont. Meerdere Turkse ministers reageerden ook vol afschuw op de aanslag.

“Israël raakt het kantoor van Anadolu [in Gaza] in een poging om van de getuigen af ​​te komen en als voorbereiding van bloedbaden in Gaza”, reageerde de Palestijnse regering. Het Turkse persbureau maakt zover mogelijk uitgebreid verslag van de Israëlische daden in Palestina, zo ook breed overgenomen door de internationale gemeenschap.

De luchtbombardementen komen na eigen meldingen van Israël dat “twee Israëlische soldaten vrijdag gewond zijn geraakt door geweerschoten in de buurt van de Gaza-Israël bufferzone”.

Bij luchtaanvallen elders in Gaza kwamen zaterdag ten minste drie Palestijnen om het leven, waaronder een baby en een zwangere vrouw.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – GAZA | Gepubliceerd: 04-05-2019

May 04, 2019
Loading posts...