<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 13, 2023

Israël voelt internationale druk en vreest verlies diplomatieke strijd

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken zei maandag dat de internationale druk op Israël in de komende weken verder zal toenemen vanwege de aanval op Gaza.

Volgens de krant Jerusalem Post vertelde Eli Cohen op een persconferentie dat Israël slechts twee of drie weken de tijd heeft voordat het zijn diplomatieke strijd op het internationale toneel om de oorlog tegen Gaza te stoppen, verliest.

“Vanuit diplomatiek oogpunt erkennen we dat er druk op Israël begint uit te oefenen. De druk is (nu) niet erg hoog, maar neemt wel toe”, aldus Cohen.

Hij benadrukte echter dat de Israëlische militaire operatie in Gaza niet zal stoppen totdat de Palestijnse groepering Hamas is geëlimineerd en de gevangenen die in Gaza worden vastgehouden, worden vrijgelaten.

Tot nu toe hebben acht landen diplomatieke stappen tegen Israël ondernomen, waaronder het terugroepen van hun ambassadeurs uit Tel Aviv, zei hij. Die landen zijn Bolivia, Tsjaad, Chili, Columbia, Honduras, Jordanië, Turkije en Zuid-Afrika, aldus The Jerusalem Post.

De Israëlische topdiplomaat zei ook dat zijn ministerie zich zorgen maakt dat nog dertien tot veertien landen een soortgelijk standpunt zouden kunnen innemen. “We staan in nauw contact met die landen om schade aan onze betrekkingen met hen te voorkomen.”

Bloedbad

Bij de massamoord van Israël in Palestina zijn in vijf weken zo’n 11.078 Palestijnen, waarvan voornamelijk kinderen (4.506) en vrouwen (3.027), vermoord. Het Israëlische leger blijft ondanks internationale ‘kritiek’ ziekenhuizen, scholen, vluchtelingenkampen en humanitaire vluchtroutes platgooien met als gevolg veel burgerdoden.

Vanuit Israëlische zijde bleek achteraf het aantal door de verrassingsaanval van Hamas omgekomen slachtoffers minder te zijn en is dat aantal van 1.400 verlaagd naar 1.200. Hamas verklaarde dat de aanval volgde op de eerdere Israëlische agressie rondom de al-Aqsamoskee en algehele bezetting van de Gaza en Palestijnse gebieden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 13-11-2023

Nov 13, 2023
Loading posts...