<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Mar 30, 2019

Israëliërs gek op Turkse series: ‘Turken zijn terug’

Turkse tv-series zijn de laatste tijd enorm in trek in Israël, waaronder Istanbullu Gelin (The Bride of Istanbul) de meest populaire is, rapporteren Israëlische media.Anne’ (Moeder) en ‘Kadın’ (Vrouw) behoren ook tot de meest bekeken Turkse tv-series in Israël.

Het Israëlische dagblad Haaretz gebruikte de kop “The Turks are back and they got all of Israël addicted” in een artikel over de populariteit van de Turkse tv-series in het land. “The Bride of Istanbul is veel meer dan een tv-soap,” schrijft Ariana Melamed in haar artikel in Haaretz.

“Veel Israëli’s zijn al naar de set van de show afgereisd in de wanhopige hoop om een ​​selfie te maken met de acteurs van de serie”, meldt ze.

Toerismebureaus organiseren reizen waar Israëliërs grote belangstelling voor hebben om de kans te krijgen de set te zien.

Er zijn tienduizenden volgers van fanpagina’s die zijn ingesteld op sociale media voor Turkse tv-series. De Israëlische Facebook-groep “The Bride of Istanbul, for Addicts only” deelt de laatste ontwikkelingen over Turkse tv-series, informatie en foto’s van de artiesten.

Khen Elmaleh, ook een journalist voor de Israëlische krant Haaretz, gelooft dat Turkse tv-series een universele taal hebben. “Hoewel Hebreeuws en Turks heel verschillende talen hebben, denk ik dat de universele culturele taal hetzelfde is tussen de twee samenlevingen”, vindt Elmaleh.

“In de jaren 1990 was het een zeer populaire trend om vanuit Israël op vakantie naar Turkije te gaan. Het is de laatste tijd weer populair geworden”, reageert Elmaleh.

Elmaleh zegt ook dat de Turkse keuken samen met de Turkse tv-series een belangrijke rol speelt in deze nieuwe trend.

De 16-jarige Israëliër Noa Dayan reageert dat ze levenslessen trekt uit Turkse soapseries. “Iedereen in Israël kijkt als een gek naar Turkse tv-series.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TEL AVIV | Gepubliceerd: 30-03-2019

Mar 30, 2019
Loading posts...