<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 14, 2018

Israëlisch leger schiet op Palestijnen: 61 doden, 2771 gewonden

Het Israëlische leger heeft op de herdenkingsdag van de Nakba, de ‘catastrofe’, en verhuizing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem geschoten op betogende Palestijnen in Gaza. Daarbij zijn zeker 61 Palestijnen omgekomen, 2771 raakten gewond. Acht doden zijn kinderen onder de 18 jaar.

Dat meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid.

Het Israëlische leger gebruikte echte kogels. De slachtoffers hebben schotwonden. Onder de gewonden bevinden zich negen journalisten.

Ook hebben Israëlische veiligheidstroepen drones ingezet met traangas en is getracht Palestijnse tenten in brand te steken. Deze Israëlische drones gooien ook met brandbare middelen waarmee autobanden in brand zijn gestoken, is gemeld.

 

Protesten

Bij de grens met Gaza protesteren tienduizenden Palestijnen tegen de bezetting en ambassadeverhuizing van de VS.

Turkije roept de internationale wereld op tot concrete en gezamenlijke stappen tegen Israël. “Enkel veroordelen helpt niet.”

Volgens de Turkse premier is Israël bezig met het uitlokken van chaos. “Dit is een zeer laffe daad en een bloedbad. Israël ontneemt rechten van Palestijnen. De VS, die zogenaamd uit is op wereldvrede, is medeschuldig.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – GAZA | Gepubliceerd: 14-05-2018

May 14, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...