<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Aug 06, 2020

Israëlische leider over explosie Beiroet: ‘Prachtige vuurwerkshow’

Opmerkingen van de Israëlische partijleider van de rechtse Zehut over de havenexplosie in de Libanese hoofdstad Beiroet hebben voor veel kritiek gezorgd. Hij noemde de ramp “een prachtige vuurwerkshow”.

Moshe Feiglin, tevens voormalig vicevoorzitter van het Israëlische parlement Knesset, reageerde dat de explosie “ter ere van Valentijnsdag (volgens de Hebreeuwse kalender op 4-5 augustus)” was en dat men naar “een prachtige vuurwerkshow” heeft gekeken. “Wisten jullie dat dit anders [als het niet was gebeurd] als een hel op ons zou afkomen?”

De Israëlische leider noemde zich tevens een ‘explosievenexpert’ en zei verder: “De grootste explosie die ik tot nu toe heb ervaren was de explosie van 2,5 ton TNT. Wat we gisteren in de haven van Beiroet zagen, was veel meer dan dat en had een verwoestend effect als een kleine atoombom.”

Feiglin noemde de rampdag een “cadeau van God” en bedankte ook alle “echte helden die dit prachtige feest ter ere van Valentijnsdag organiseerden”.

Media in Turkije berichtten ook over een nieuwsuitzending van Feiglin waarin hij zich na zijn uitingen probeerde te verdedigen. “Denken jullie echt dat het enkel het verlaten brandstofdepot was dat explodeerde? Israël durft niet toe te geven dat het iets te maken heeft met die grote explosie”, vertelde hij.

Feiglin is geen onbekende van premier Netanyahu. Tussen 2013 en 2015 vertegenwoordigde hij de partij van Netanyahu, Likut.

Havenexplosie

Bij een zeer grote explosie in de haven van Beiroet kwamen dinsdag ten minste 135 mensen om het leven. 5.000 mensen raakten gewond.

Meer dan de helft van Beiroet is beschadigd. De economische schade wordt voor nu tussen de 10 en 15 miljard dollar geschat.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 06-08-2020

Aug 06, 2020
Loading posts...