<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Sep 13, 2015

Israëlische militairen bestormen alweer Al-Aqsamoskee

Afgelopen zondag hebben Israëlische militairen voor de tweede keer sinds juni een inval gedaan in de Al-Aqsamoskee in Jeruzalem. Moslims werden tijdens hun ochtendgebed weggejaagd en aangevallen met gasbommen.

Ook mochten de Moslims de Al-Aqsamoskee niet meer in wegens het joods nieuwjaar Rosj Hasjana. Bij het conflict dat kort na de inval ontstond tussen Israëlische veiligheidstroepen en Palestijnen raakten 30 Palestijnen gewond. De Israëlische soldaten hebben gebruik gemaakt van traangas, gasbommen en rubberkogels.

webr13wdqsacxz

De Al-Aqsamoskee liep schade op tijdens het conflict. Enkele historische ruiten gingen stuk. Een deel van het tapijt van de moskee is verbrand door gasbommen die door de Israëlische troepen naar binnen zijn gegooid. Ook werden bewakers van de moskee vastgezet.

webr32qwdascxz

De inval is veroordeeld door de Palestijnse president Mahmoud Abbas. Ook de Turkse Diyanet-hoofd had kritiek op de inval. “De Al-Aqsamoskee is de derde heilige plek voor Moslims. Deze inval dat tijdens het ochtendgebed heeft plaatsgevonden is onaanvaardbaar.”

Inmiddels heeft ook het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken gereageerd: “Het is onacceptabel dat de toegang is geweigerd en de moskee is aangevallen.”

web23rqwedsaxz

© Turksemedia.nl | AA – JERUZALEM

Sep 13, 2015
Loading posts...