<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 20, 2020

Istanbul Airport beste digitale luchthaven van Europa

Airports Council International (ACI) heeft Istanbul Grand Airport (IGA) opgeroepen tot de luchthaven met de beste digitale transformatie van Europa.

Dat verklaarde de Europese brancheorganisatie, die 501 luchthavens in 45 landen vertegenwoordigt, woensdag.

ACI selecteerde dinsdag de beste luchthavens van Europa. Istanbul Airport kreeg daarnaast de onderscheiding “zeer geprezen” in de categorie van meer dan 40 miljoen passagiers.

De organisatie zei dat de beoordelaars van mening zijn dat de Turkse megaluchthaven een duidelijke digitaliseringsstrategie hanteert met een breed scala aan technologische oplossingen, waaronder de Single European Sky ATM Research (SESAR).

Tot de oplossingen behoren de datacenterbenadering voor al zijn IT-diensten en het “blockchain-platform dat informatiestromen tussen de luchthaven en zijn stakeholders mogelijk maakt”, aldus ACI Europe.

Een andere luchthaven in Istanbul, Sabiha Gökçen International Airport, werd ook “zeer geprezen” in de categorie van 25-40 miljoen passagiers.

Luchthavens in Europa werden ingedeeld in vijf categorieën op basis van passagiersverkeer. Aeroporti di Roma S.p.a. werd verkozen tot beste luchthaven in de algemene categorie van meer dan 40 miljoen passagiers.

De luchthavens van Lissabon, Hamburg, Malta International en Torino zijn onderscheiden in de categorieën 25-40, 10-25, 5-10 en minder dan 5 miljoen passagiers.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 20-11-2020

Nov 20, 2020
Loading posts...