<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jan 16, 2021

Istanbul Airport drukste luchthaven van Europa

De nieuwe luchthaven van Istanbul is binnen twee jaar uitgegroeid tot de drukste luchthaven van Europa. Het megavliegveld verwelkomde vorig jaar 23,4 miljoen passagiers. Dat is wel 55 procent minder dan in 2019 en volledig toe te schrijven aan de coronacrisis.

Desondanks pakt Istanbul Airport de koppositie in Europa. Londen Heathrow, de vorige leider, zakte terug tot 22,1 miljoen passagiers en staat voortaan op twee, gevolgd door Parijs.

Schiphol moet het doen met een vierde plaats (20,9 miljoen). Op de vijfde plaats staan de Russen met Moskou Sjeremetjevo (19,8 miljoen).

Grote Europese luchthavens zagen hun passagiersaantallen gemiddeld met 70 tot 75 procent afnemen.

Istanbul

Naast Istanbul Airport verwelkomde zustervliegveld Sabiha Gökçen vorig jaar ondanks corona bijna 17 miljoen passagiers. Dat is bijna net zoveel als de grote jongens van Europa.

De passagiersaantallen van Istanbul Airport en Sabiha komen samen uit op 40,4 miljoen passagiers. In 2019 waren dat er maar liefst 103,7 miljoen.

Turkish Airlines

Naast Istanbul Airport heeft luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines ook de Europese leiding overgenomen. Sinds enkele maanden voert de vlaggendrager van Turkije de meeste vluchten uit in Europa.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 16-01-2021

Jan 16, 2021
Loading posts...