<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 13, 2020

Istanbul Airport is leugens op social media zat

De bestuursvoorzitter van de megaluchthaven Istanbul Airport (IGA) waarschuwt nieuwslezers en volgers van social media niet te geloven in de grote hoeveelheid valse berichten en aantijgingen over zijn vliegveld.

Met name leden van het Turkse oppositiekamp (CHP), dat sinds het begin al tegen het vliegveld zijn, proberen geruime tijd de nieuwe grote luchthaven van Istanbul in een kwaad daglicht te stellen, blijkt uit hun berichten, die CEO Kadri Samsunlu zowel in een interview als zelf op social media een voor een ontrafelde. Zo haalde Samsunlu op datzelfde platform ook uit naar de twee CHP-parlementariërs uit de steden Uşak en Sakarya.

“Wat een gekte en leugens allemaal”, zei hij in een interview met de bekende Turkse journalist Cüneyt Özdemir op de aantijging dat het vliegveld onbruikbaar is tijdens slechte weersomstandigheden en zeer recent de Russische president Vladimir Putin op een ander vliegveld, Atatürk Airport, is geland. Dat laatste is volgens procedures; buitenlandse regeringsleiders gebruiken de oude luchthaven in de stad.

“Op die dag [storm], zijn er bij ons 1.200 vliegtuigen aangekomen of vertrokken. IGA Airport verhandelde zelfs de 100 extra vliegtuigen die vorige week naar ons zijn uitgeweken na het voorval op en korte sluiting van Sabiha Gökçen Airport [tweede luchthaven van Istanbul]. Er waren zelfs berichten dat het ongeluk bij ons zou zijn gebeurd, terwijl dat helemaal niet waar is”, vertelde Samsunlu. Er circuleerde veel berichten dat Istanbul Airport was gesloten, terwijl er een vliegtuig op een andere luchthaven naast de baan belandde.

Ook benadrukte de Turkse CEO dat het aantal geannuleerde vluchten op Istanbul Airport vorige week tijdens de zware storm zeer minimaal zijn geweest. “En die annuleringen waren wegens slechte weersomstandigheden bij andere bestemmingen en wegens operationele en technische besluiten van luchtvaartmaatschappijen zelf, niet door ons.”

“Er is hier veel moeite voor gedaan”, schreef Samsunlu over een bewerkte foto van vluchten die niet konden landen op Istanbul Airport en uitgeweken zouden zijn naar Atatürk. “Maar dit is 100 procent niet waar. Al deze vliegtuigen zijn geland op Istanbul Airport.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 13-01-2020

Jan 13, 2020
Loading posts...