<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jul 07, 2021

Istanbul Airport opnieuw ’s werelds meest coronaproof luchthaven

Istanbul Airport is als eerste luchthaven ter wereld voor de tweede keer geaccrediteerd voor de getroffen coronamaatregelen, zo maakten de overkoepelende belangenorganisatie van luchthavenbedrijven Airports Council International (ACI) World en ACI Europe dinsdag bekend.

De Turkse megaluchthaven was de eerste die in augustus 2020 voor 12 maanden werd onderscheiden en is voor nog een jaar geaccrediteerd.

Sinds de lancering afgelopen juli hebben meer dan 600 luchthavens van verschillende groottes zich aangemeld voor het programma, dat aanbevelingen en richtlijnen bevat voor een gezonde passagierservaring.

Het programma beoordeelt alle passagiersruimten en -processen, inclusief toegang tot de terminal, incheckruimtes, veiligheidscontroles, instapgates, lounges, winkels, restaurants, gate-apparatuur zoals instapbruggen, roltrappen en liften, grenscontrolegebieden en -faciliteiten, bagageclaimgebied en aankomsthal.

De genomen coronamaatregelen omvatten reiniging en desinfectie, fysieke afstand, personeelsbescherming, fysieke lay-out, passagierscommunicatie en passagiersfaciliteiten.

“Het bevorderen van vertrouwen in vliegreizen zal de sleutel zijn tot het duurzame herstel van de sector. We feliciteren het Istanbul Airport-team omdat ze opnieuw hebben aangetoond aan passagiers dat hun gezondheid en veiligheid een allesoverheersende prioriteit is”, verklaarden ACI World-directeur-generaal Luis Felipe de Oliveira en ACI Europe-directeur-generaal Olivier Jankovec.

“Herstel [van de luchtvaart] zal het best worden bereikt door een gecoördineerde en wereldwijd geharmoniseerde aanpak die is afgestemd op de wereldwijde normen. Istanbul heeft een voorbeeld voor de industrie gegeven door dit na te streven door middel van het Airport Health Accreditation-programma, dat luchthavens voorziet van beoordeling van hun gezondheidsmaatregelen aan de hand van wereldwijd aanvaarde normen.”

De CEO van Istanbul Airport, Kadri Samsunlu, reageerde dat zijn luchthaven een lange weg heeft afgelegd op het gebied van gezondheidsmaatregelen door extra inspanningen te leveren.

“Sinds ongeveer 2 jaar worstelt de hele wereld met een gezondheidscrisis die de mensheid diep heeft getroffen. Met de versnelling van de vaccinatiecampagne en het begin van het zomerseizoen zijn we een proces ingegaan waarin we het beste scenario [activiteit] naderen op het gebied van de luchtvaart.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 07-07-2021

Jul 07, 2021
Loading posts...