<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Sep 10, 2021

Istanbul Airport tweede beste luchthaven ter wereld

De Turkse megaluchthaven Istanbul Airport is de tweede beste internationale luchthaven ter wereld geworden.

Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse tijdschrift US Travel and Leisure deze week.

In slechts drie jaar bereikte Istanbul Airport de hoogste rangen van ‘s werelds top 10 luchthavens in de World’s Best Awards 2021-enquête. Alleen de al langer bestaande Singapore Changi Airport versloeg Istanbul in de ranglijst van dit jaar.

Met 91,17 punten versloeg Istanbul Airport luchthavens zoals Incheon (Zuid-Korea), Dubai, Hamad (Qatar), Tokyo, Hong Kong, Narita (Japan), Zürich en Osaka. De Turkse megaluchthaven maakt indruk op reizigers mede dankzij zijn efficiëntie en premium reiservaring.

Uit het onderzoek bleek dat reizigers voornamelijk de luchthavens in Azië waarderen, met zes van de top 10 winnaars in dat deel van de wereld.

Voordat de resultaten bekend worden gemaakt, worden evaluaties gemaakt op het gebied van toegang, check-in, beveiliging, eet- en drinkgelegenheden, winkelen en design. De Turkse megaluchthaven heeft de grootste terminal ter wereld en is ook de grootste qua totale bouwoppervlakte.

Istanbul Airport, geopend in oktober 2018, heeft een capaciteit van 95 miljoen passagiers per jaar. Dat wordt later 200 miljoen.

Efficiëntste van Europa

Vorige week werd Istanbul Airport door ‘s werelds toonaangevende luchtvaartonderzoekers van de Air Transport Research Association (ATRS) verkozen tot de meest efficiënte luchthaven van Europa. (LEES meer)

 

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 10-09-2021

Sep 10, 2021
Loading posts...