<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 05, 2019

Istanbul Airport verkozen tot luchthaven van het jaar

Het Britse tijdschrift International Airport Review heeft de nieuwe megaluchthaven van Istanbul uitgeroepen tot luchthaven van het jaar.

De Turkse luchthaven ontving de meerderheid van de stemmen van lezers van het tijdschrift en versloeg verschillende internationale luchthavens zoals Heathrow (Verenigd Koninkrijk), Sydney (Australië) en Changi (Singapore).

Kadri Samsunlu, bestuursvoorzitter van het Turkse luchthavenbedrijf  IGA, reageerde dat de luchthaven een belangrijke impuls heeft gekregen om een ​​wereldwijde hub te worden met zijn unieke architectuur, sterke infrastructuur en geavanceerde technologie. “We streven naar meer prijzen voor Turkije door onze doelen in de komende periodes te bereiken.”

Terwijl de luchthaven van Istanbul is bekroond in de categorie “Readers’ Choice: Airport of the Year”, kondigde het tijdschrift ook India’s Kempegowda International Airport aan als het “Meest duurzaam initiatief”, Midfield Terminal Complex van Abu Dhabi International Airport als het “Innovative Design Project”, luchthaven van Edinburgh als “Best Accessibility Initiative” en Londen’s Gatwick Airport als “Best Airside Efficiency”.

Istanbul Airport zal tegen 2028 naar verwachting 200 miljoen passagiers per jaar verwelkomen na voltooiing van alle vier fasen met zes start- en landingsbanen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 05-11-2019

Nov 05, 2019
Loading posts...