<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Mar 30, 2016

Istanbul Ataturk Airport uitgeroepen tot vliegveld van het jaar

De luchthaven Istanbul-Ataturk is door Air Transport News uitgeroepen tot luchthaven van het jaar. Dat gebeurde in het Mozart’s Residence in Salzburg tijdens de Air Transport News Awards 2016.

De luchthaven van Istanbul viel in de prijzen vanwege de nieuwe verbeterde diensten die het aan passagiers biedt en het aantal passagiers (61,2 miljoen) die het heeft verwelkomd.

CEO Sani Şener van de Turkse luchthavenexploitant TAV, die in 17 landen 70 luchthavens heeft gebouwd, gaf aan dat de passagiers veilig, snel en comfortabel hun reis hebben kunnen vervolgen. “De ruimtes voor restaurants en duty-free shops zijn geheel opnieuw ontworpen om de stroom van passagiers te verbeteren. Tevens zijn we begonnen met de biometrische paspoortcontrole. Toepassingen die we voor onze minder valide passagiers hebben aangeboden zijn als voorbeeld genomen door de Verenigde Naties.”

Istanbul-Ataturk zit in de top 3 van de drukste luchthavens van Europa en wil nog voordat het in 2018 verhuist naar de megaluchthaven in het noordwesten van Istanbul, de capaciteit verhogen tot 75-80 miljoen passagiers.

De prijs voor de kleinere vliegvelden ging naar Bordeaux Airport (tot 10 miljoen passagiers) en naar Abu Dhabi International Airport (10-30 miljoen passagiers).

Air Transport News, bekend onder luchtvaartdeskundigen, overhandigt als enige in zijn soort internationale prijzen in de luchtvaartindustrie waarbij alle hoofdcategorieën worden beoordeeld. Naast Istanbul Ataturk Airport viel ook Turkish Airlines, Turkish Cargo en Turkish Technic in de prijzen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL

Mar 30, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...